Аналітики: користувачі депонували рекордну кількість Ethereum за минулий тиждень

Експерти аналітичної платформи Dune зафіксували рекордний тижневий приплив активів у депозитний смартконтракт у мережі Ethereum на тлі активованого оновлення Shapella.

За підрахунками експертів, з 17 квітня по 23 квітня 2023 року користувачі внесли у програму стейкінгу ~571 950 ETH на суму понад $1 млрд. Згідно з ончейн-даними, це рекордна сума депонованих активів за всю історію існування стейкінгу Ethereum.

Дані: Dune.

Один з авторів дослідження Том Ван зазначив, що приплив коштів у депозитний смартконтракт викликаний інституціональним попитом. Bitcoin Suisse, Figment, Kiln, Staked.US та Stakefish разом депонували 148 400 ETH (~$270 млн) протягом минулого тижня. З моменту активації Shapella — 235 330 ETH, що оцінюється у $450 млн.

На момент публікації користувачі Ethereum вивели з депозитного контракту 1,66 млн ETH. Про це свідчать дані Token Unlocks. Водночас кількість заблокованих активів перевищила 17,4 млн ETH ($32,1 млрд) з моменту старту програми стейкінгу.

Раніше дослідник Ethereum Foundation Джастін Дрейк розказав, що користувачі, які розміщують монети у стейкінгу, розкривають низку особистих даних. 

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK