Дослідник Ethereum: стейкери розкривають особисті дані, включно з IP-адресою

Дослідник Ethereum Foundation Джастін Дрейк розказав, що користувачі, які розміщують монети у стейкінгу, розкривають низку особистих даних. Про це він заявив у подкасті Bankless.

За його словами, Ethereum Foundation відстежує IP-адреси користувачів, які заблокували монети другої за капіталізацією криптовалюти у смартконтракті.

“Там багато метаданих: адреси депонування та виведення; перелік тих, хто отримував комісії; IP; час, коли валідатор онлайн або офлайн тощо”, — зазначив Дрейк.

Фахівець розкрив “внутрішню” інформацію, аби пояснити свою думку щодо можливих аірдропів для окремих стейкерів у мережі Ethereum. Використовуючи сет даних, у Ethereum Foundation можуть відокремити “великих гравців” на кшталт біткоїн-бірж Kraken або Coinbase від конкретних осіб, пояснив Дрейк.

Користувачі Twitter обурилися такому централізованому управлінню протоколом. Дехто назвав Ethereum “монетою спостереження”, а хтось — “сумним жартом”. Pledditor порівняв мережу з антиутопією “1984”, яку написав Джордж Оруелл.

Нагадаємо, що розробники Ethereum активували оновлення Shapella в основній мережі. Апгрейд дозволяє вивести монети зі смартконтракту Beacon Chain. На тлі цього вартість криптовалюти зросла вище $2100. 

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK