Аналітики: обсяги торгів на CEX впали у квітні після місяців зростання

Централізовані криптовалютні біржі (CEX) зафіксували зниження обсягів торгів на платформах у квітні 2023 року після трьох місяців зростання. Це випливає з дослідження провайдера блокчейн-даних Kaiko.

Торговельний обсяг у квітні був майже вдвічі менший ніж у березні і дорівнював приблизно $500 млрд, за інформацією аналітиків. Експерти також зазначили, що з початку 2023 року саме квітень “просів” найбільше за цим показником. Водночас результати березня були рекордними з моменту краху біткоїн-біржі FTX у листопаді минулого року.

“Загалом ринок цифрових активів наразі набагато більший, аніж напередодні бичачого циклу у 2020 році”, — зауважили у Kaiko.

За словами дослідника The Block під ніком Lars0x, обсяги спотової торгівлі на “законних” CEX у квітні впали на 43,8% і дорівнювали $400,5 млрд.

На його думку, зниження показника пов’язано з тим, що Binance додала комісію на торгові пари з біткоїном.

Дані Lars0x демонструють домінацію цієї платформи серед конкурентів за торговельним обсягом. Згідно з CoinGecko, добовий показник Binance перевищує $4,4 млрд на момент написання, найближчий опонент — Coinbase з обсягом торгів $1,1 млрд.

За результатами квітня біткоїн закрив місяць із зростанням 2,81%. Місяць позначився доволі високою волатильністю ціни першої криптовалюти. 

Раніше біткоїн відреагував стримано на підвищення ставки ФРС на 25 базисних пунктів — до 5%-5,25%. 

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK