Аналітики спрогнозували кількість проданих монет Ethereum після Shapella

Експерти аналітичної платформи Glassnode заявили, що внаслідок впровадження оновлення Shapella у мережі Ethereum буде продано близько 170 000 монет (~$318 млн на момент написання) з 18,1 млн ETH, які заблоковані у Beacon Chain.

Фахівці прогнозують, що частково може бути виведено 100 000 ETH ($190 млн) отриманої винагороди за стейкінг. 70 000 ETH ($133 млн) можуть бути вилучені повністю та потрапити на ринок.

Детальніше про механізми виведення Ethereum читайте у нашому ексклюзиві:

У Glassnode вважають, що навіть у випадку виведення та продажу усієї криптовалюти зі смартконтракту Beacon Chain, це матиме “допустимий” вплив на ціну Ethereum. Адже обсяг продажів все ще знаходитиметься у межах середнього тижневого показника.

За словами експертів, 253 вкладника готові повністю вивести кошти зі стейкінгу. Утім, є кілька варіантів виведення активів. Криптовалютна біржа Coinbase надасть можливість зробити це одразу після активації апгрейда. Водночас сервіс ліквідного стейкінгу Lido — у травні 2023 року.

Аналітики Glassnode вважають, що з біткоїн-біржі Kraken валідатори виведуть значну суму криптовалюти на тлі претензій Комісії з цінних паперів і бірж США до законності сервісу стейкінгу, який пропонує платформа.

Крім того, представники криптокредитора Celsius Network можуть вивести монети зі смартконтракту у межах процедури банкрутства компанії.

Обсяг заблокованих монет ETH на різних платформах. Дані: Glassnode.

Ончейн-дані свідчать про те, що:

  • Lido контролює 31,6% ETH у Beacon Chain;
  • Coinbase — 11,5%;
  • Kraken — 7%;
  • Binance — 5,4%.

Нагадаємо, що кількість заблокованих монет Ethereum, які депонували користувачі за останні тижні, скоротилася у порівнянні з попередніми місяцями.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK