Baidu представила аналог ChatGPT

Пошуковий гігант Baidu представив чат-бот Ernie Bot на базі штучного інтелекту. Про це повідомляє Reuters.

Під час презентації CEO компанії Робін Лі показав п’ять відеороликів. На них Ernie Bot відповідає на запитання щодо популярного китайського науково-фантастичного роману «Проблема трьох тіл», виконує математичні розрахунки, розуміє китайські діалекти та створює відео та зображення з текстовими підказками.

«Сьогоднішній анонс є природним продовженням важкої роботи, яка велася останніми роками», — сказав Лі.

Baidu планує використовувати Ernie Bot, щоб революціонізувати свою пошукову систему, яка сьогодні домінує в Китаї. Також фірма задіює інструмент підвищення ефективності хмарних обчислень, розумних автомобілів, побутової техніки, а також інших основних видів бізнесу.

Інтерфейс чат-бота Ernie Bot. Дані: Baidu.

У компанії зазначили, що система має низку проблем.

«Звичайно, ми не можемо сказати, що він є ідеальним. Так чому ж ми представляємо його саме сьогодні? Бо цього вимагає ринок», — сказав генеральний директор Baidu Робін Лі.

Ernie Bot наразі доступний користувачам, які отримали відповідне запрошення. Компанії можуть подати заявку на вбудовування бота у свої продукти через хмарну платформу Baidu.

За словами Лі, 650 організацій заявили про приєднання до екосистеми Ernie. Китайські державні ЗМІ та храм Шаолінь були одними з перших, хто розпочали співпрацю з компанією.

Крім того, Лі прокоментував нещодавній анонс GPT-4. За його словами, поява моделі показала ступінь складності таких технологій. Також топменеджер «здивувався» можливості алгоритму узагальнювати інформацію.

При цьому він застеріг від розгляду чат-ботів через призму геополітики.

«Ernie Bot — це не інструмент конфронтації між Китаєм і США», — сказав Лі.

Раніше ми зробили матеріл про новий Bing на базі ChatGPT:

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK