Білий дім закликав Конгрес США посилити регулювання криптоіндустрії

Адміністрація 45 президента США Джо Байдена опублікувала дорожню карту з «пом’якшення ризиків, пов’язаних з криптоіндустрією». У документі зазначається, що завдання Білого дому – захистити економічну стабільність та інвесторів, а також притягнути зловмисників до відповідальності.

Представники адміністрації зауважили, що у 2022 році експерти Білого дому розробили правову базу стосовно розвитку цифрових активів у «безпечний та відповідальний спосіб» із зазначеними ризиками.

«Ми маємо бути впевнені, що технології, які стоять за криптовалютами, роблять грошові перекази швидшими, дешевшими та безпечнішими. Наша концепція чітко визначає ризики. Наприклад, деякі постачальники криптовалютних послуг ігнорують фінансові норми та управління ризиками», – йдеться у дорожній карті.

Окрім того, у заяві відзначили зусилля урядових агентств у боротьбі з несумлінними криптокомпаніями. Згідно з пресрелізом, регулятори працюють над програмами з інформування громадськості стосовно ризиків придбання цифрових активів:

«Події минулого року довели, що потрібно докладати більше зусиль. Регулятори подвоїли свої зусилля у боротьбі з шахрайством, поширенням неправдивих заяв про криптовалюти».

Адміністрація планує оприлюднити протягом наступних місяців пріоритети для дослідження та розвитку цифрових активів. А Конгресу Білий дім порадив підвищити вимоги для прозорої діяльності криптокомпаній:

«Конгрес має активізувати свої зусилля. Йому слід розширити повноваження регуляторів, аби запобігти зловживанню клієнтськими коштами [криптокомпаніями], що шкодить інвесторам та спотворює ціни».

Також у дорожній карті зазначили, що уряд не повинен дозволяти інституціям на кшталт пенсійного фонду «занурюватися у криптоіндустрію» у випадку легалізації цифрових активів:

«Було б смертельною помилкою ухвалити закони, які посилюють зв’язки між цифровими активами та фінансовою системою».

Наостанок у Білому домі заявили про підтримку технологічних інновацій. Однак цифрову економіку потрібно контролювати, аби мати впевненість, що вона приносить користь «всім, а не кільком», йдеться у документі.

Нагадаємо, що під час Всесвітнього економічного форуму у Давосі CEO deVere Group Найджел Грін закликав взятися за регулювання криптовалют. Водночас колишній очільник центробанку Індії Рагхурам Раджан вважає, що регулятори мають уникати заборон щодо інноваційних технологій. 

Читайте біткоїн-новини ForkLog UA у нашому Telegram — новини криптовалют, курси та аналітика.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK