Binance представила інструмент розрахунку криптовалютних податків

Криптовалютна біржа Binance презентувала інструмент Binance Tax. Він спрямований на допомогу користувачам у розрахуванні необхідних до сплати податків за їхніми криптовалютними транзакціями.

Інструмент є безкоштовним і допомагає розрахувати податки з переказів до 100 000 транзакцій.

“Правила оподаткування криптовалют постійно змінюються в усьому світі. Ми розуміємо, що для багатьох наших користувачів, у тому числі досвідчених трейдерів, подання податкової декларації через це є складним процесом та забирає багато часу”, — заявили представники біржі.

Наразі Binance Tax доступний для користувачів у Канаді та Франції. Згодом можливість його використання планують розширити й на інші юрисдикції.

Нагадаємо, останнім часом влада декількох країн розглядає можливості оподаткування криптовалют.

У жовтні уряд Португалії включив до проєкту бюджету на 2023 рік пропозицію запровадити податок на прибуток від криптоактивів у розмірі 28%.

Поправки до проєкту бюджету Італії на 2023 рік передбачають запровадження 26% податку на приріст капіталу, отриманого внаслідок торгівлі цифровими валютами.

У листопаді Єврокомісія запропонувала нові правила податкової звітності для всіх постачальників пов’язаних з криптовалютами послуг, які обслуговують клієнтів з ЄС. Вони передбачають, що компанії матимуть звітувати податковим органам про транзакції європейських клієнтів, незалежно від юрисдикції фірм.

Детальніше про регуляторні ініціативи 2022 року читайте в нашому ексклюзиві:

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK