Binance та Circle відреагували на майбутнє регулювання криптосектору у Великій Британії

Криптовалютна біржа Binance та компанія Circle надіслали свої відгуки уряду Великої Британії щодо майбутнього регулювання сектору цифрових активів. 

У біткоїн-біржі заявили, що необхідно сфокусуватися на захисті прав споживачів та фінансовій стабільності. Водночас зауважили, що непропорційне регулювання “може задушити інновації та їхній розвиток” і “досягнути балансу буде непросто”.

У компанії зазначили, що політика фінансового регулятора FCA та місцевого Мінфіну має бути “послідовною”. Крім того представники біржі наполягають на чіткому визначенні DeFi-інструментів, оскільки “їхні відмінності слід враховувати під час створення законодавства”.

СЕО Binance Чанпен Чжао додав:

“За лістинг та делістинг мають відповідати біржі. Вони зобов’язані надавати користувачам повну інформацію [про токени]”.

Водночас емітент стейблкоїну USDC — Circle — попросив Мінфін Британії розмежувати “стабільні монети”, які “забезпечені високоякісними ліквідними активами”, та алгоритмічні стейблкоїни. Крім того, представники фірми вимагають роз’яснень щодо “криптовалютної активності” та “пов’язаної зі “стабільними монетами” активності, яка бере участь у наданні платіжних послуг”.

У компанії сподіваються, що британський уряд сформує “пропорційні на гнучкі правила для процвітання фірм з фокусом на цифрових активах”.

“Велика Британія має створити процес реєстрації криптопідприємств простим та прозорим з чіткими термінами та зворотним зв’язком від регуляторних органів”, — йдеться у пропозиції від Circle.

Фідбек обидві фірми надали у межах консультацій стосовно регулювання криптоіндустрії, які завершилися 30 квітня 2023 року. Наразі діяльність постачальників криптопослуг не контролюється місцевими регуляторами. Однак такі фірми зобов’язані пройти перевірку на дотримання AML-законів у FCA.

Також у квітні британська влада оголосила про початок консультацій щодо внесення змін в оподаткування сектору DeFi. Згідно з документом, регулятора цікавлять насамперед процеси кредитування та стейкінгу.

Раніше молодший міністр фінансів королівства Ендрю Гріффіт заявив, що Велика Британія використає «можливості» Брекзиту для створення крипторегулювання.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK