Біткоїн впав нижче $26 000 на тлі рішення SEC щодо біткоїн-ETF

Увечері 31 серпня ціна першої криптовалюти протестувала позначки нижче $26 000. У моменті актив опустився до $25 660 (на біржі Binance).

За останню добу біткоїн подешевшав на 4,6%, згідно з CoinGecko. Наразі ціна тримається на рівні $26 000.

Слідом за флагманом у “червону зону” перейшли всі активи з топ-10 за капіталізацією. Ethereum втратив 3,4%, найпомітніший мінус продемонструвала Solana – 4,3%.

Перша криптовалюта закрила серпень падінням на 11%.

Негативна реакція ринку пов’язана з діями Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC). 31 серпня відомство відклало ухвалення рішення щодо заявок на запуск спотових біткоїн-ETF від BlackRock, Fidelity, Bitwise, VanEck, WisdomTree, Invesco і Valkyrie щонайменше до середини жовтня.

Загалом у регулятора є 240 днів з моменту початку розгляду заявок. Раніше аналітики Bloomberg Джеймс Сейффарт і Ерік Балчунас оцінили ймовірність запуску спотового біткоїн-ETF до кінця 2023 року в 75%.

Експерти підвищили шанси після юридичної перемоги Grayscale у справі проти SEC. Однак вони не виключали затримок.

15 червня BlackRock надіслала в SEC заявку на інвестиційний продукт на базі цифрового золота. Слідом за фінансовим гігантом аналогічні запити надійшли від Valkyrie, Fidelity Investments, WisdomTree і Invesco. Проте регулятор повернув усі заяви.

Згодом компанії оперативно надіслали відомству уточнені пропозиції. 14 липня Комісія прийняла до розгляду заявки від BlackRock, VanEck, Invesco, Fidelity Investments і WisdomTree.

Поки що SEC не дала жодного схвалення на запуск спотових біткоїн-ETF. Виняток Комісія зробила для подібних продуктів на базі ф’ючерсів на першу криптовалюту від ProShares і Valkyrie Investments.

Нагадаємо, екс-юрист відомства Джон Рід Старк виключив схвалення спотового біржового фонду на базі цифрового золота. Однак експерти Bernstein і колишній голова SEC Джей Клейтон оцінили шанси нової хвилі претендентів як високі.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK