Біткоїн зріс до $28 000 на тлі угоди щодо держборгу США

28 травня спікер Палати представників США Кевін Маккарті оголосив про досягнення принципової домовленості з Білим домом щодо ліміту державного боргу. Новина викликала волатильність на ринку криптовалют.

«Я щойно розмовляв із президентом [Джо Байденом]. Після того, як він нехтував часом та місяцями відмовлявся вести переговори, ми дійшли принципової згоди», — ідеться в повідомленні.

Досягнення домовленості підтвердив і сам Байден. За його словами, це важливий крок уперед, «який скорочує витрати» і «являє собою компроміс».

«І ця угода є гарною новиною для американського народу, тому що вона запобігає тому, що могло б стати катастрофічним дефолтом і призвести до економічного спаду, спустошення пенсійних рахунків і втрати мільйонів робочих місць», — наголосив глава США.

Угода має отримати схвалення в Палаті представників, яку контролюють республіканці, та очолюваному демократами Сенаті, перш ніж її підпише президент. Процес може зайняти понад тиждень.

Наразі ліміт держборгу США становить $31,4 трлн. Згідно із планом Маккарті, стелю мають підвищити на $1,5 трлн, а витрати зменшити на $4,5 трлн.

Фондовий ринок позитивно відреагував на новину — ф’ючерс на індекс Nasdaq 100 зріс на 0,62%, S&P 500 — на 1,3%.

Криптовалюти здебільшого відреагували зростанням на декілька відсотків. Зокрема, вартість біткоїну подорожчала на 2,85% за добу (до $28 000), Ethereum — 3,02% (до $1900).

Дані: Coin360.

Раніше Байден виступив проти захисту криптотрейдерів в угоді щодо боргу на тлі загрози дефолту США.

Нагадаємо, у Tether заявили про малоймовірність дефолту США через «катастрофічні» наслідки.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK