У Tether заявили про малоймовірність дефолту США через “катастрофічні” наслідки

Імовірність потенційного дефолту США за борговими зобов’язанням — низька. Так вважає технічний директор компанії Tether, яка виступає емітентом стейблкоїну USDT, Паоло Ардоіно.

На його думку, це буде “катастрофою” для економіки Сполучених Штатів.

“Я вважаю, що дефолт навряд станеться. Гадаю, треба сидіти та спостерігати за тим, що відбуватиметься”, — заявив Ардоіно.

Хоча вартість біткоїну стабілізувалася на позначці близько $27 000, на ринку стало менше можливостей для волатильних інвестицій, стверджує представник емітенту “стабільної монети”. За його словами, наразі люди надають перевагу зберіганню доларів США та намагаються заробити на відсотках.

“Якщо показники рівня інфляції у США знижуватимуться, ФРС припинить підвищувати відсоткові ставки, тоді ринки почнуть “одужувати”, — підсумував CTO Tether.

Водночас конкурент емітента USDT — компанія Circle — підготувалася до можливого дефолту США. Зокрема співемітент “стабільної монети” USDC спрямувала $8,7 млрд на операції РЕПО, а також замінила казначейські облігації зі строком погашення у червні на короткострокові цінні папери.

Для диверсифікації ризиків компанія запровадила нову інвестиційну стратегію, яка передбачає регулярні придбання біткоїну. Починаючи з травня цього року, компанія регулярно спрямовуватиме «до 15% чистого реалізованого операційного прибутку» на придбання першої криптовалюти.

Нагадаємо, у звіті за перший квартал цього року емітент USDT заявив, що його надлишкові резерви досягли історичного максимуму в $2,44 млрд.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK