Circle спрямувала $8,7 млрд на операції РЕПО на тлі ймовірного дефолту США

Компанія-емітент стейблкоїну USDC — Circle — додала в свій інвестиційний портфель угоди РЕПО на суму $8,7 млрд. Про це свідчать дані фірми BlackRock, яка керує резервами компанії.

В операціях беруть участь банківські гіганти BNP Paribas, Goldman Sachs, Barclays та Royal Bank of Canada. Кошти спрямували на так звані нічні РЕПО, термін дії таких угод обумовлений одним днем.

Дані: BlackRock.

“Ці операції тривають вже багато місяців. Залучення таких високоліквідних активів також захищає резерви USDC від малоймовірного дефолту США”, — заявили представники емітента.

На початку травня CEO компанії Джеремі Аллейр зазначив, що компанія замінила  казначейські облігації зі строком погашення після червня 2023 року на більш короткострокові боргові цінні папери.

За словами очільника Circle, емітент перерозподіляє свої фінансові ресурси у межах “підготовки” до можливого дефолту США.

Міністерка фінансів Сполучених Штатів Джанет Єллен попередила, що у держави можуть закінчиться кошти вже до 1 червня 2023 року. Якщо представники влади не підвищать борговий ліміт, який наразі перебуває на рівні $31,4 трлн, уряду доведеться оголосити про дефолт.

За підрахунками канадського інвестиційного банку TD Securities, інвестори володіють казначейськими облігаціями на суму близько $90 млрд зі строком погашення наприкінці травня і $138 млрд зі строком погашення у червні. За виплату коштів відповідає Мінфін США.

Головний стратег JPMorgan Девід Келлі зазначив:

“Дефолт підірве кредитний рейтинг Сполучених Штатів. На відновлення знадобиться час, а платникам податків доведеться перераховувати на рахунок держави набагато більше коштів протягом десятиліть”.

Водночас у Білому домі підрахували, що такий варіант розвитку подій призведе до втрати понад 8 млн робочих місць у країні.

Нагадаємо, у березні стейблкоїн USDC на деякий час втратив паритет до долара США на тлі краху Silicon Valley Bank. Circle тримав у банку $3,3 млрд, які були частиною забезпечення активу.

Згодом у компанії заявили, що отримали доступ до депозитів у банку і переспрямували резерви на зберігання в іншу фінустанову. 

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK