BlockFi отримала дозвіл суду на реалізацію свого плану ліквідації

Криптолендингова платформа BlockFi, що проходить через процедуру банкрутства, отримала дозвіл суду на виконання плану із закриття бізнесу. Клієнти можуть розраховувати на повернення 35-63% від суми боргу.

Точні параметри залежать від успіху BlockFi в позовах проти FTX і Three Arrows Capital. Сумарний обсяг вимог до них сягає $1 млрд.

Згідно з документами, частина одержувачів розраховує на виплати в біткоїні та Ethereum. Процес можуть запустити до кінця 2023 року.

Комітет, що представляє інтереси клієнтів і кредиторів, підтримав запропонований менеджментом план.

Його затвердили після врегулювання BlockFi спору щодо потенційних юридичних претензій до керівництва компанії. Кредитори звинуватили топменеджмент в ігноруванні тривожних сигналів перед наданням позики FTX.

За словами комітету, попри низку проблем, що виникли під час розгляду, BlockFi тепер готова погасити заборгованість клієнтів швидше, ніж інші криптофірми, що проходять через процес реорганізації.

Нагадаємо, у листопаді 2022 року фірма подала заяву про неспроможність відповідно до Глави 11 Кодексу США про банкрутство. Це сталося приблизно через два тижні після краху FTX і Alameda Research. До цього в BlockFi визнали, що у біржі та її дочірньої структури є непогашені зобов’язання перед компанією.

Раніше суд дозволив компанії повернути $300 млн користувачам кастодіальних рахунків.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK