Бутерін: перевантаження консенсусу Ethereum призведе до великих ризиків для екосистеми

Віталік Бутерін попередив про небезпеку «розтягування» консенсусу Ethereum за межі основних функцій валідаторів із перевірки блоків і забезпечення безпеки мережі.

У статті під назвою «Не перевантажуйте консенсус Ethereum» Бутерін заявив, що використання механізму в інших цілях може призвести до «високих системних ризиків для екосистеми».

У вересні 2022 року внаслідок масштабного оновлення The Merge мережа Ethereum перейшла з алгоритму Proof-of-Work на Proof-of-Stake.

Бутерін зазначив, що за останні роки з’явилася низка ідей щодо використання суспільного консенсусу блокчейна для ініціатив на кшталт децентралізованих оракулів, рестейкінгу та керованого відновлення L2-протоколів через основну мережу.

«Повторне використання ETH, застейканих валідатором, хоча й пов’язане з деякими ризиками, але є нормальним. Спроба «завербувати» публічний консенсус Ethereum для власних цілей вашого застосунка неприпустима», — заявив він.

Співзасновник Ethereum зазначив, що такі методи несуть ризики атаки 51% і ведуть до розмивання контролю з боку спільноти.

«Ми повинні зберегти мінімалізм мережі, підтримувати варіанти використання рестейкінгу, які не виглядають слизькими доріжками до розширення ролі консенсусу Ethereum, і допомагати розробникам знаходити альтернативні стратегії для досягнення їхніх цілей безпеки», — підсумував Бутерін.

Раніше співзасновник Ethereum запропонував систему прихованих адрес у мережі другої за капіталізацією криптовалюти.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK