CEO біржі Coinbase прокоментував можливість заборони стейкінгу криптовалют у США

Гендиректор Coinbase Браян Армстронг заявив, що до нього дійшли чутки про можливу заборону стейкінгу криптовалют для роздрібних інвесторів Комісією з цінних паперів та бірж США (SEC).

«Стейкінг є реально важливим нововведенням у криптоіндустрії. Він дає змогу користувачам безпосередньо брати участь у роботі відкритих криптомереж та привносить у простір чимало позитивних покращень», — заявив Армстронг.

Він наголосив, що задіяні в стейкінгу монети не є цінними паперами. У цьому плані він окремо згадав Ethereum і послався на думку експертів Paradigm.

У вересні, після переходу другої за капіталізацією криптовалюти на алгоритм Proof-of-Stake (PoS), глава SEC Гері Генслер допустив визнання подібних монет цінними паперами.

Армстронг у треді зазначив, що США необхідні прозорі правила для заохочення фінансових Web3-інновацій, а регулювання через правозастосовні дії «не працює».

«Сподіваюся, ми зможемо діяти спільно, щоб випустити чіткі правила для індустрії та придумати розумні рішення, зберігаючи при цьому інновації та інтереси національної безпеки США», — сказав глава Coinbase.

Засновник Cardano Чарльз Хоскінсон у коментарі до треду Армстронга назвав механізм стейкінгу Ethereum «проблематичним».

«Тимчасова передача комусь своїх активів для отримання прибутку дуже схожа на регульовані продукти», — написав він.

На думку Хоскінсона, механізми мають бути некастодіальними та децентралізованими, як у випадку ліквідного стейкінгу.

«Сумно, що всі PoS-протоколи можуть бути звалені в одну купу через фундаментальне нерозуміння реальних фактів функціонування та дизайну. Це як прирівняти Three Mile Island і сучасний ядерний реактор четвертого покоління, тому що в обох використовується слово поділ [ядра]», — сказав Хоскінсон.

Популярний у Twitter користувач Andrew повідомив, що за його даними, регулятори змушують Coinbase закрити продукти, пов’язані зі стейкінгом. Його заяву спростував головний юрисконсульт компанії Пол Гревал, назвавши це хибною інформацією.

За підсумками третього кварталу 2022 року стейкінг приніс Coinbase дохід у розмірі $62,8 млн або приблизно 11% від загального показника, звернув увагу автор під ніком db.

На момент написання відповідний сервіс компанії дозволяє отримувати пасивний дохід на п’яти криптовалютах.

Дані: Coinbase.

Нагадаємо, децентралізована мережа оракулів Chainlink запустила стейкінг LINK в мережі Ethereum.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK