Chainalysis: масове прийняття криптовалют українцями зросло під час війни

З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україні зросло масове прийняття криптовалют. Зокрема, українці стали значно більше використовувати біткоїн-біржі. Про це свідчать дані аналітиків Chainalysis.

криптобіржі Україна
Дані: Chainalysis.

Експерти вказали, що для України криптовалюти можуть виступати як “надійний засіб збереження вартості, зменшувати транскордонні транзакційні витрати та підвищувати фінансову незалежність”. 

Крім того, криптовалютні донати можуть сприяти зміцненню економіки, яка постраждала від війни, заявили фахівці.

Зазначимо, що Україна потрапила на третє місце рейтингу глобального індексу прийняття криптовалют у 2022 році за версією компанії. 

За підрахунками аналітиків Chainalysis, станом на лютий 2023 року на криптоадреси, які з початку повномасштабного вторгнення були надані українським урядом, надійшло майже $70 млн. 

донати Україні у війні
Дані: Chainalysis.

Крім того, існувало багато інших ініціатив, які збирали донати в криптоактивах на допомогу Україні, зазначили експерти.

Нагадаємо, експерти різних фірм оцінюють криптовалютні пожертви Україні не в однакову суму, включаючи широкий набір даних до аналізу, які можуть відрізнятися між собою.

Наприклад, Elliptic підрахували, що внаслідок багатьох ініціатив, спрямованих на допомогу Україні після повномасштабного вторгнення РФ, із залученням криптоактивів зібрано $212,1 млн. До аналізу включили кошти на гаманцях криптофонду Aid For Ukraine, зібрані благодійними фондами пожертви, NFT та ДАО-ініціативи.

Як цифрові активи та блокчейн-ком’юніті весь рік допомагали українцям на тлі жорстокої воєнної агресії РФ, читайте в есклюзивному матеріалі ForkLog UA:

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK