CoinMarketCap звинуватили в махінаціях з аірдропами

Кампанія з проведення аірдропів, яку організував популярний агрегатор криптовалютних даних CoinMarketCap, була «пронизана шахрайством». Про це Cointelegraph заявили топменеджери криптопроєктів SaTT і TokenBot.

За їхніми словами, активи, що надавалися для підвищення обізнаності з проєктами шляхом розподілу серед тисяч користувачів, надійшли на обмежену кількість адрес. Це передбачає можливу маніпуляцію системою. Надалі продаж токенів негативно вплинув на їхній курс.

За умовами аірдропа SaTT, власниками 4000 токенів проєкту мали стати 25 000 користувачів. Проте CEO стартапу заявив, що 20 953 з них «автоматично» перевели активи на 21 гаманець, які того ж дня виручили від продажу $142 000. Ціна SATT з моменту проведення аірдропу до моменту продажу впала на 70%.

Продаж SaTT на PanсakeSwap. Дані BscScan.

Схожа історія виникла з аірдропом проєкту TokenBot. Із 4000 одержувачів токенів 3300 також переказали активи на один гаманець.

Переказ TKB на один гаманець. Дані BscScan.

«Очевидно, якась людина придумала як «грати» в CMC», — заявив CEO TokenBot Шон Ньюсом.

Топменеджер заявив про відсутність вибачень від CoinMarketCap. Представники агрегатора пообіцяли провести розслідування інциденту та повернутися з оновленим списком переможців проєкту.

За словами CEO SaTT, з липня 2022 року ресурс провів ще 18 подібних кампаній на загальну суму $6,6 млн.

«Або група хакерів впровадила тонни фейкових акаунтів [в аірдроп на сайті CMC] […], або це робота інсайдерів», — припустив він.

У розмові з Cointelegraph представник CoinMarketCap наголосив, що принаймні чотири з виявлених SaTT проєктів ще не розподілили винагороди. На його думку, це деяким чином виправдовує CMC від звинувачень в «зловмисній» діяльності. Він також зазначив, що лише три проєкти — SaTT, AgeOfGods та TokenBot — вказали ресурсу на можливі проблеми з аірдропами.

Менеджер CoinMarketCap визнав, що боти є «невирішеною» проблемою.

«Ми постійно працюємо над покращенням наших систем та послуг, щоб обмежити можливості [ботів]. Ми тісно співпрацюємо з проєктами, щоб знайти рішення та допомогти вирішити будь-які поточні проблеми», — додав він.

CoinMarketCap використовує капчу та перевірки учасників за електронною поштою. Ведеться робота над інтеграцією двофакторної аутентифікації.

Нагадаємо, за даними Beosin, у 2022 році унаслідок зламів криптокористувачі втратили понад $3,6 млрд.

Читайте біткоїн-новини ForkLog UA у нашому Telegram — новини криптовалют, курси та аналітика.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK