Дисконт GBTC скоротився до 16% на тлі очікувань запуску біткоїн-ETF

Дисконт біткоїн-трасту від Grayscale Investments (GBTC) до NAV скоротився до мінімальних з грудня 2021 року 15,87%. Каталізатором стали зрослі очікування швидкого запуску ETF на базі цифрового золота.

На початку року дисконт становив 48,31%, звернув увагу криптотрейдер і ведучий подкасту The Wolf Of All Streets Скотт Мелкер.

Ситуацію в липні різко змінила подача BlackRock заяви на запуск біткоїн-ETF. Після цього котирування GBTC від Grayscale Investments зросли на 57%, дисконт до NAV скоротився з 41,7% до 29,3%.

Джерело: yCharts.

Продовженню динаміки в останні дні сприяла відсутність апеляції SEC на рішення у справі проти Grayscale.

Наприкінці серпня суд у США задовольнив клопотання компанії, що управляє активами, за позовом проти регулятора за відмову в перетворенні GBTC на біткоїн-ETF. Апеляційна інстанція зобов’язала Комісію переглянути своє рішення.

Аналітик Bloomberg Джеймс Сейффарт вважає, що переговори між Grayscale і SEC почнуться в найближчі два тижні.

Згідно з Fox Business, 15 жовтня представники керуючої компанії нагадали, що суд видасть «остаточний мандат» протягом семи календарних днів.

«Команда, як і раніше, оперативно готова перетворити GBTC в ETF після схвалення SEC. Пізніше ми надамо додаткову інформацію», — йдеться в повідомленні Grayscale.

12 жовтня Ark Invest внесла зміни до спільної з 21Shares заявки на реєстрацію спотового біткоїна-ETF. Аналітик Bloomberg Ерік Балчунас побачив у цьому «хороший сигнал».

Раніше колишній юрист Комісії Джон Рід Старк виключив схвалення спотового біржового біткоїн-фонду. Однак експерти Bernstein і колишній голова SEC Джей Клейтон оцінили шанси нової хвилі претендентів як високі.

Нагадаємо, ексдиректор BlackRock Стівен Шонфілд припустив, що відомство схвалить інструмент протягом трьох-шести місяців.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK