Екс-брокер Deutsche Bank виплатить $1,5 млн за криптошахрайство

Колишній співробітник інвестиційного німецького банку Deutsche Bank на ім’я Рашон Рассел зізнався у своїй причетності до шахрайської схеми обману 29 клієнтів криптофонду R3 на суму $1,5 млн.

За даними федерального суду Брукліна, обвинувачений також зізнався у крадіжці особистої інформації, включаючи дані банківських карток та доступ до електронних пристроїв з метою їхнього використання для несанкціонованих транзакцій.

«Рассел використовував зацікавленість інвесторів у ринку криптовалют, щоб реалізувати схему обману клієнтів, які йому довірилися. Швидке призначення вироку у цій справі підкреслює бажання влади притягнути зловмисників на ринках цифрових активів до відповідальності», — заявив прокурор США Бреон Піс.

Згідно з судовими матеріалами, протягом періоду з листопада 2020 по серпень 2022 року екс-брокер Deutsche Bank обманював інвесторів фонду R3, обіцяючи їм прибуток від торгівлі криптовалютами.

При цьому велику частину коштів Рассел використовував для власних азартних ігор, погашення заборгованості перед попередніми вкладниками та покриття власних витрат, додав суд.

Підсудному загрожує максимальний строк до 30 років позбавлення волі. У рамках угоди про визнання провини він повинен виплатити компенсацію в розмірі понад $1,5 млн.

Раніше один з засновників криптовалютної піраміди OneCoin на ім’я Карл Себастьян отримав покарання у вигляді 20 років позбавлення волі і штрафу в розмірі $300 млн. Його судили за введення в оману 3,5 млн інвесторів та розтрату їхніх коштів на п’ятизіркові курорти, вілли, приватний літак та яхту.

Нагадаємо, 5 вересня поліція південнокорейського міста Чханвон заарештувала 22 людини за звинуваченням у шахрайстві з криптовалютними інвестиціями.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK