Експерти назвали криптовалюти ефективним способом допомоги у кризових ситуаціях

Криптовалюти та Web3 можуть краще допомагати людям у кризових ситуаціях, аніж традиційні фінансові інституції. Таку думку висловили учасники панельної дискусії про роль блокчейну у покращенні спільнот у ході Binance Blockchain Week у Парижі.

Заступник начальника проєкту офіса Мінцифри України з питань віртуальних активів Максим Семенчук вказав, що й до війни Україна була одним з лідерів за прийняттям криптовалют:

“Так сталося здебільшого тому, що у в Україні не є розвиненим ринок цінних паперів, невелика довіра до банківської системи та досить високий рівень технічних навичок серед населення”.

Він додав, що однією з цілей влади країни є підвищення освіченості та набуття практичних умінь більш ніж половиною громадян до 2030 року. 

Головний інвестиційний директор Mercy Corps Ventures заявив, що криптовалюти допомагають багатьом людям взаємодіяти з грошима. За попередніми даними, більш ніж 1,7 млрд людей у світі не мають доступу до банківського обслуговування, зазначив він.

Семенчук додав, що криптоактиви стали “планом Б” для багатьох українців, які були змушені тікати від війни і не завжди могли отримати швидкий доступ до грошей — наприклад, відкрити картку в банку іншої країни.

Професор Кембриджського університету Андрій Кириленко підкреслив, що гроші на базі “коду та математики” можуть краще слугувати суспільству в кризові моменти, аніж традиційні фінансові інституції, тому що останні “просто не були для цього створені”:

“Вони не були створені для людей, які вимушені були виїхати з України та залишились з нічим. Люди інвестували у нерухомість, це був їх основний актив, але зараз ця нерухомість не коштує нічого”.

За його словами, слабкою стороною фінансових ринків є людський фактор:

“Люди можуть брехати, намагатися вкрасти, хотіти бонусів… Якщо замінити людей математичними алгоритмами та кодом, можливо, все почне працювати краще. Гроші — це програмне забезпечення”. 

Раніше співзасновник Ethereum Віталік Бутерін зазначив, що Україна демонструє, як криптовалюти можуть допомагати у ситуаціях, де існуюча фінансова система не справляється.

Стежте за ForkLog UA у Twitter та Facebook.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK