Elliptic розповів про ризики міксерів-альтернатив Tornado Cash

Аналітики фірми Elliptic дослідили роботу шести популярних криптовалютних міксерів на базі Ethereum, які вказуються в якості можливих альтернатив Tornado Cash, що потрапив під санкції США.

Серед таких експерти назвали Railgun, Buccaneer V3, White Ethereum, 0xTIP, Messier 87 Black Hole та Cyclone Protocol. За підрахунками Elliptic, загалом сервіси обробили транзакції на суму понад $41,5 млн — це лише 0,6% від обсягу коштів, що пройшли через Tornado Cash.

$40 000 від них були отримані внаслідок крадіжок у DeFi-сегменті, ще $100 000 надійшли безпосередньо з Tornado Cash.

Дані: Elliptic.

У Elliptic зазначили, що такі показники свідчать про “незначне використання вищевказаних сервісів у злочинних цілях на даному етапі”.

Найпопулярнішими активами для мікшування є Ethereum, BNB, Wrapped ETH та Tether, вказали спеціалісти. Дані не включають монети на базі Polygon.

Багато протоколів засновані на форках смартконтракту Tornado Cash, втім їхні невеликі пули ліквідності роблять масштабні операції мікшування активів менш ймовірним, вказали експерти. 

Згідно з даними дослідників, найризикованішим серед сервісів у аналізі є Cyclone Protocol. У Elliptic вказали на високі ліміти транзакцій, підтверджене використання для відмивання частини доходів від експлойтів децентралізованих проєктів, відносно велику ліквідність пулів тощо.  

Раніше спеціалісти компанії заявили, що злочинці відмили понад $4 млрд через децентралізовані протоколи та кросчейн-мости.

Стежте за ForkLog UA у Twitter та Facebook.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK