Euler Finance втратив $196 млн внаслідок зламу

DeFi-протокол Euler Finance зазнав хакерської атаки, внаслідок якої втратив $196 млн у стейблкоїнах DAI та USDC, а також у stETH та обгорнутому біткоїні. 

За словами представників проєкту, команда співпрацює з правоохоронними органами та експертами з кібербезпеки.

Як з’ясували фахівці BlockSec, зловмисник вивів $8,7 у DAI, $18 млн в обгорнутому біткоїні, близько $19 млн у stETH та $34,4 млн у USDC. Згідно з даними PeckShield, хакер надіслав кошти на криптовалютний міксер Tornado Cash.

BlockSec
Дані: BlockSec.

Аналітики SlowMist заявили, що зламник скористався миттєвими позиками для здійснення атаки.

Окрім того, про викрадення криптоактивів повідомили і представники PeopleDAO. Спільноту обікрали на $120 000 в Ethereum.

За словами команди, інцидент стався 6 березня 2023 року під час щомісячних виплат. Представники проєкту виклали Google-таблицю з правом редагування у Discrod-канал. Невідомий скористався доступом до документа, де вписав адресу свого гаманця та грошову винагороду у розмірі 76 ETH. Оскільки строку зловмисник зробив невидимою, команда не помітила її під час перевірки.

«Співпрацюючи з аналітиками SlowMist та ZachXBT, ми виявили, що зламник зберігає кошти на двох біржах HitBTC та Binance. Ми зв’язалися з їхніми представниками», — заявили у PeopleDAO.

Також спільнота звернулася до ФБР та Федеральної торговельної комісії США за фактом шахрайства.

Нагадаємо, що 2022 рік став рекордним щодо викрадених криптовалют. Внаслідок діяльності хакерів біткоїн-компанії втратили $3,8 млрд, за даними Chainalysis.

За лютий 2023 року зловмисники поцупили $35,3 млн у криптоактивах. 

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK