ФБР заарештувало співзасновника Tornado Cash

23 серпня Міністерство юстиції США висунуло обвинувачення двом співзасновникам криптоміксера Tornado Cash — Роману Шторму і Роману Семенову — у відмиванні грошей і порушенні санкцій.

Федеральне бюро розслідувань взяло Шторма під варту. Семенов залишається на волі, але Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) внесло його до списку санкцій.

Згідно із заявою правоохоронців, обидві особи «вступили в змову з метою відмивання грошей, порушення обмежень і ведення неліцензійного бізнесу».

«Роман Шторм і Роман Семенов нібито управляли Tornado Cash і свідомо сприяли відмиванню коштів. Публічно заявляючи, що пропонують технічно складну службу конфіденційності, обвинувачені насправді знали, що допомагають хакерам і шахраям приховувати плоди своїх злочинів», — йдеться в заяві OFAC.

За даними аналітичної компанії Elliptic Connect, вісім пов’язаних із міксером адрес, які потрапили під санкції, обробили понад $11,5 млн у різних криптоактивах.

У серпні 2022 року OFAC внесло до списку санкцій сайт Tornado Cash, за допомогою якого, за даними відомства, зловмисники відмили криптовалюти на суму понад $7 млрд. Понад $455 млн із них пов’язані з діяльністю північнокорейського хакерського угруповання Lazarus Group.

12 серпня влада Нідерландів заарештувала розробника Олексія Перцева за підозрою в причетності до відмивання коштів і приховування злочинних фінансових потоків. Він відкинув усі звинувачення на свою адресу. У листоппаді 2022 суд подовжив запобіжний захід до наступного року, а у лютому 2023 Перцеву відмовили у виході під заставу.

Нагадаємо, у квітні 2023 року суд змінив запобіжний захід для Перцева на домашній арешт.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK