FSB посилить регулювання криптоіндустрії

Рада з питань фінансової стабільності G20 (FSB) на початку 2023 року запропонує нові заходи для регулювання криптовалютного ринку з конкретним графіком їхнього впровадження. Про це пише Financial Times.

Каталізатором для ініціативи став колапс FTX.

У той час як ЄС та інші країни створили регіональні правила, глобальні політики розкритикували формування нормативного вакууму. Останній, зокрема, дозволив компаніям Сема Бенкмана-Фріда досягти «мільярдних розмірів», зазначили у виданні.

«Нещодавні події посилили розуміння, що дійсно потрібно терміново усувати ризики», — заявив генеральний секретар організації Дітріх Доманскі.

Чиновник зазначив, що існують обмеження щодо швидкості розроблення нормативних вимог через специфіку ринку цифрових активів. В такому разі зростає роль глобальної співпраці.

«Одна із цілей роботи полягає в тому, щоби протистояти поширеній думці, що все це [розроблення крипторегулювання] є розрізненим та повільним, а також не зосередженим на одній спільній меті. […] Необхідно створити режим, за якого VASP відповідатиме тим самим стандартам, що й банки, якщо вони надають ті ж самі послуги», — пояснив Доманські.

За підсумками засідання FSB закликала до «постійного вдосконалення нормотворчості». Також передбачається «встановлення стандартів для створення глобальної системи регулювання та нагляду, зокрема в юрисдикціях, які не є членами організації».

Консультативний орган пообіцяв заповнити прогалини зі сферою DeFi. Також FSB займеться створенням «правил гри» для фірм, де існує поєднання різних видів діяльності, які традиційно розділені. Крім того, є необхідність «прояснити механізми управління, забезпечити прозорість і захист клієнтських коштів», пояснив чиновник.

Нагадаємо, ЄС зобов’яже криптокомпанії по всьому світу звітувати про транзакції європейських клієнтів.

Читайте біткоїн-новини ForkLog у нашому Telegram — новини криптовалют, курси та аналітика.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK