FT: Founder Fund Пітера Тіля продав біткоїни на $1,8 млрд напередодні спаду ринку

Венчурна компанія Пітера Тіля Founder Fund продала більшість своїх біткоїнів до березня 2022 року. Про це повідомляє Financial Times з посиланням на власні джерела. Згідно з інформацією, цифрові активи зберігалися на рахунках протягом 8 років.

Знайома з ситуацією особа заявила, що угода принесла фірмі $1,8 млрд. Водночас сам інвестор наголошував на перевагах біткоїну та Ethereum у квітні того ж року під час конференції в Маямі.

Тоді Тіль зауважив, що режим фіатних грошей добігає кінця на тлі зростання ринкової вартості першої криптовалюти. Також він назвав Воррена Баффета «дідусем-соціопатом» за критику цифрових активів.

За даними TradingView, на початку березня 2022 року ціна біткоїну сягала $38 200. Історичного максимуму цифрове золото досягло у листопаді 2021 року – близько $69 000.

Тижневий графік BTC/USDT біржі Binance. Дані: TradingView.

Криптовалюта почала падати у вартості навесні 2022 року. Крах алгоритмічного стейблкоїну UST та токену LUNA поглибив кризу та створив проблеми для низки DeFi-проєктів.

У листопаді колапс криптовалютної біржі FTX потягнув на дно чимало інших криптовалютних компаній.

Раніше аналітики Glassnode порівняли ончейн-дані біткоїну у період з 2018 по 2023 роки і дійшли висновку, що ринок сигналізує про відновлення після ведмежого циклу.

Читайте біткоїн-новини ForkLog UA у нашому Telegram — новини криптовалют, курси та аналітика.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK
Exit mobile version