FTX перемістила активи на $7,7 млрд перед банкрутством

Тимчасові керівники збанкрутілої біткоїн-біржі FTX заявили, що незадовго до подання заяви про неспроможність компанія сумарно переказала активи на $7,7 млрд із багамського в американські підрозділи. Про це стало відомо під час судового засідання в штаті Делавер, пише CoinDesk.

За їхніми словами, $5,6 млрд виведено з депозитарних рахунків багамського підрозділу FTX Digital на FTX US. Ще $2,1 млрд переведено компанії Alameda Research.

«Крім того, у нас є інші матеріальні активи вартістю близько $3 млн, включно з офісними меблями, обладнанням та автопарком, які належали співробітникам на Багамах», — додав адвокат ліквідатора Крістофер Шор.

На початку січня нове керівництво FTX домовилося про співпрацю із призначеними судом ліквідаторами на Багамах, щоб вирішити спірні ситуації. Однак вони назвали відкритим питання щодо належності активів багамському чи американському підрозділу.

На цьому слуханні суддя відхилив клопотання про призначення незалежного експерта для вивчення фінансових показників біржі, що, як раніше заявили її представники, може коштувати близько $100 млн.

Нагадаємо, суд не виключив повернення ексглави криптобіржі Сема Бенкмана-Фріда до в’язниці.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK