FTX подала позов проти LayerZero з вимогою повернути $86 млн

FTX подала позов проти компанії, що стоїть за розробником омнічейн-протоколу LayerZero Labs, з вимогою повернути $86 млн.

Позивач має намір домогтися скасування серії транзакцій на $45 млн, укладених колишніми керівниками платформи напередодні банкрутства компанії.

Претензія стосується угоди між екс-CEO Alameda Research Керолайн Еллісон з Layer Zero Labs 7 листопада 2022 року — за чотири дні до подання заяви про реструктуризацію.

Згідно з домовленостями, маркетмейкер погодився продати назад належну їй 5% частку в інфраструктурному проєкті — вартістю $150 млн за поточною оцінкою – в обмін на готовність LayerZero Labs пробачити кредит на $45 млн, який вона надала Alameda.

Згідно з позовом, на той момент група FTX вже була неплатоспроможною. З цієї причини відповідно до Кодексу про банкрутство угоди являють собою шахрайство і повинні бути скасовані, а майно враховуватися в конкурсній масі.

Також претензії стосуються угоди з продажу маркетмейкера на користь LayerZero її 100 млн utility-токенів Stargate (SG) за $10 млн. Alameda витратила на ці цілі $25 млн.

Транзакцію не завершили, попри спроби LayerZero Labs отримати контроль над токенами.

У позові йдеться про те, що фірма спробувала перевипустити активи та перемістити їх на свій гаманець, однак відмовилася від наміру через загрозу судового переслідування з боку FTX.

Також серед вимог платформи до LayerZero – повернення $40 млн, виведених останньою і колишнім COO Арі Літаном з рахунків біржі та її американського підрозділу за 90 днів до подання заяви про банкрутство.

Протягом зазначеного періоду інфраструктурна фірма перевела $21 млн з облікового запису в FTX.com, водночас транзакцію на ~$16 млн із цієї суми провели до моменту, коли проблеми платформи стали широко відомі.

Решту $5 млн компанія вивела 7 листопада — того самого дня, коли LayerZero відкликала свій кредит, ідеться в позові.

Також у документі як відповідач виступає сам Літан і пов’язана з ним організація Skip & Goose. Біржа оскаржила виведення цією структурою $19,6 млн за кілька днів до подання заяви про банкрутство.

За даними позивача, у двох компаній колись були тісні стосунки: FTX Group одного разу влаштувала «проживання на кілька місяців на Багамах для співробітників LayerZero», а також запросила останніх на вечірки Супербоула та ігри плей-оф «Маямі Хіт».

Alameda Ventures вперше інвестувала в команду омнічейн-протоколу в січні 2022 року.

Співзасновник і CEO LayerZero Labs Браян Пеллегріно назвав претензії «необґрунтованими». Топменеджер заявив, що фірма активно намагалася розв’язати проблему володіння своїми акціями з ліквідаторами FTX, але її проігнорували.

«Це наводить мене на думку, що мета полягає не в тому, щоб врегулювати проблему, а просто подовжити процес, сподіваючись отримати більше судових витрат», — зазначив топменеджер.

У повідомленні Пеллегріно вказав, що згадане виведення коштів фірма використовувала для фінансування стандартних операцій, а «не в якійсь паніці з метою вилучення активів на основі асиметричної інформації».

«Ми жодним чином не знали, чи була FTX неплатоспроможною в той час», — підкреслив він.

У червні 2023 року поточна команда менеджерів платформи заявила, що повернула ліквідні активи на суму близько $7 млрд.

У травні FTX подала позов проти Genesis із вимогою повернути $3,9 млрд. Надалі обсяг претензій скоротився до $2 млрд. У підсумку компанії домовилися про виплату $175 млн на користь Alameda Research.

У вересні суд затвердив викуп онлайн-брокером Robinhood викупить свої 55 млн акцій вартістю $605,7 млн, які раніше належали засновнику біржі Сему Бенкману-Фріду.

Нагадаємо, у серпні FTX повідомила в суд про плани найняти Galaxy Digital для продажу активів на $3 млрд.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK
Exit mobile version