Hedera зазнала хакерської атаки. Команда закрила доступ до основної мережі

Зловмисники скористалися експлойтом у смартконтракті блокчейн-платформи Hedera, що призвело до викрадення токенів з пулу ліквідності. Суму збитків команда не розголошує.

У Hedera заявили, що кіберзлочинці атакували акаунти, які використовуються як пули ліквідності на децентралізованих біржах Pangolin Hedera, SaucerSwap та HeliSwap.

За словами розробників, зловмисники спробували відмити отримані кошти з допомогою мосту Hashport, однак там звернули увагу на підозрілу активність та заблокували операції.

«Ми відключили основну мережу, щоб попередити наступні кібератаки. Команда з’ясовує причини проблеми та працює над її розв’язанням», — зазначили представники Hedera.

На тлі цього вартість токену платформи HBAR впала на 4% за добу, за даними CoinGecko. TVL Hedera також обвалилася з $29,5 млн до $24,5 млн, згідно з DeFiLlama.

TVL Hedera
Дані: DeFiLlama.

Раніше експерти з кібербезпеки PeckShield підрахували кількість викрадених криптоактивів злочинцям за лютий 2023 року. За їхніми даними, хакери поцупили $35,3 млн у цифрових активах.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK