Ілон Маск запропонував зробити X платним для всіх користувачів

Соцмережа X планує стягувати «невелику щомісячну плату» за використання. Про це заявив власник компанії Ілон Маск у бесіді з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху.

Нововведення, як очікується, дасть змогу розв’язати проблему «величезної армії ботів» на платформі.

«Якщо за бот доведеться заплатити частки цента або щось на кшталт цього, ефективна вартість ботів стане дуже високою», — пояснив Маск.

Мільярдер не уточнив, скільки коштуватиме нова підписка, але назвав її «невеликою сумою грошей». Терміни введення змін також невідомі.

Під час розмови Маск поділився новими показниками для X, зазначивши, що зараз у сайту 550 млн користувачів на місяць, які щодня генерують від 100 до 200 мільйонів постів. Незрозуміло, чи включені до цієї статистики новинні стрічки та спамери.

Кількість передплатників X Premium не розкривається, однак за деякими даними, вона становить 827 615 користувачів.

Нагадаємо, попередня ініціатива Ілона Маска щодо позбавлення X від ботів за допомогою платної підписки за $8 на місяць не принесла значних результатів. Дослідження dappGambl показало, що близько 10% фоловерів у популярних акаунтів на тематику криптовалют, як і раніше, є фейками.

Згідно з даними Dewey Square Group, з приходом нового CEO соцмережа щомісяця демонструє відтік користувачів. У березні зниження трафіку в соцмережі становило 7,7% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

На початку вересня журналісти The Wall Street Journal розповіли про угоду Ілона Маска з придбання X (раніше Twitter) і плани щодо блокчейнізації соцмережі.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK