Іранські акаунти забанили за «операцію впливу» із застосуванням ChatGPT

OpenAI видалила групу іранських акаунтів за використання ChatGPT для створення контенту, призначеного для впливу на президентські вибори в США та інші теми.

Згідно з компанією, матеріал, що генерувався в рамках операції Storm-2035, поширювали в соціальних мережах і на веб-сайтах. Вона не досягла значного залучення аудиторії, зазначили в OpenAI: контент отримав мало лайків, репостів і коментарів.

Охоплювані теми включали конфлікт у секторі Газа, присутність Ізраїлю на Олімпійських іграх, президентські вибори у США, політику у Венесуелі, права латиноамериканських громад в Америці та незалежність Шотландії.

У рамках операції створювалися довгі статті для публікації на п’яти вебсайтах і короткі коментарі для постингу в соціальних мережах.

OpenAI поділилася внутрішньою інформацією з урядом, компаніями та зацікавленими сторонами в галузі.

Раніше сенатори США надіслали лист OpenAI, в якому закликали стартап надати інформацію про свої зусилля зі створення безпечного і надійного штучного інтелекту.

Нагадаємо, 13 червня OpenAI оголосила про призначення генерала армії США у відставці Пола Накасоне до ради директорів і Комітету з безпеки та захисту OpenAI. Колишній співробітник АНБ і ЦРУ Едвард Сноуден розкритикував це рішення.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK