Кандидатка на пост Президента Мексики висловила підтримку біткоїн-платежам

Мексиканська сенаторка віод штату Нуево-Леон Індіра Кемпис оголосила про свої наміри зробити біткоїн невід’ємною частиною своєї політичної програми у зв’язку з висуванням своєї кандидатури на пост Президента країни. Про це повідомляє Decrypt.

Кемпис набула публічності у 2022 році, коли внесла законопроєкт щодо створення CBDC.

У початковій редакції не згадувалися криптовалюти, а центральний банк Banco de México призначався єдиним емітентом цифрового песо. За словами сенаторки, це було зроблено в інтересах прагматичного підходу для якнайшвидшого створення необхідної правової бази.

Проте після критики впровадження CBDC з боку криптоспільноти Кемпіс доповнила законопроєкт, включивши в нього біткоїн. Зараз вона очолює переговори щодо визнання першої криптовалюти законним платіжним засобом в Мексиці.

Наразі центральний банк не представив аналіз законопроєкту щодо CBDC, і реакція законодавців розділена. Наприклад, сенатор Андрес Мануель Лопес Обрадор заявив, що Мексика “не прийме” біткоїн як законний платіжний засіб після легалізації монети в Сальвадорі.

“Нарешті, я отримала деяку опозицію щодо мого законопроєкту про біткоїни. [Це мене не засмучує. Таким чином] ми рухаємо систему”, – каже мексиканська сенаторка.

Кемпіс також планує сприяти розробці освітніх програм та інших профільних законів, пов’язаних з криптовалютами.

“Якщо Сальвадор зміг, то, звісно, і ми зможемо”, – каже вона.

Проте сенаторка визнає, що криптовалюти не розв’яже усі проблеми країни.

Згідно з останнім звітом Chainalysis, Мексика є другою країною у світі за обсягом міжнародних криптотранзакцій. Щороку туди переказують активи на суму приблизно 61 млрд доларів, в основному з США. 

Співвідношення використання централізованих і децентралізованих бірж в країні практично однакове, і домінантним видом криптовалюти є стейблкоїни

Нагадаємо, минулого року Банк Мексики відклав терміни запуску цифрового песо з 2024 на 2025 рік. 

За допомогою активу регулятор має намір реалізувати такі функції, як автоматизація та програмовність.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK