Команда Arbitrum відкрила можливість запуску L3-мереж на базі мейннету

Компанія Offchain Labs, що стоїть за L2-протоколом Arbitrum, відкрила доступ до програмного стека Orbit для створення блокчейнів третього рівня в основній мережі.

У червні розробники проєктів отримали можливість використовувати інструмент для розгортання devnet-рішень. Підтримка транзакцій здійснювалася через тестову мережу Arbitrum Goerli.

За заявою, інструмент надає “перевірене альтернативне рішення для доступності даних, що забезпечує транзакції з надзвичайно низькими витратами, менше одного цента, без порушення високого рівня безпеки та мінімізації довіри”.

Розробники також можуть використовувати інструмент Stylus, який дає можливість створювати смартконтракти з використанням популярних мов програмування, таких як Rust, C і C++.

Команда Offchain Labs підкреслила, що технологічний стек Nitro дозволяє вносити зміни в мережі Orbit без схвалення ДАО. Це стосується функцій, реалізованих для вільного доступу до перевірки, захоплення MEV, подальшого зниження витрат та інших цілей.

Підтримку розробникам у розгортанні L3-рішень готові надавати як провайдери послуг Rollup-as-a-Service платформи Coldera, AltLayer і Conduit.

Нагадаємо, в липні ДАО Arbitrum виділило 770 млн токенів ARB (~$783 млн на той момент) для фінансування розвитку екосистеми.

За результатами завершеного в жовтні голосування спільноти, гранти загальною сумою 49,6 млн ARB (~$40 млн) отримали 29 проектів.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK