Розробники Arbitrum розширили мовну підтримку смарт-контрактів

Команда Offchain Labs, що стоїть за L2-протоколом Arbitrum, презентувала інструмент Stylus, який дає змогу створювати смарт-контракти кількома популярними мовами програмування.

Розробники опублікували код рішення і запустили загальнодоступну тестову мережу.

“Arbitrum Stylus дає змогу використовувати для створення додатків на Arbitrum як традиційні EVM-інструменти, так і WASM-сумісні мови на кшталт Rust, C і C++”, – пояснила команда.

Згідно із заявою, Stylus “значно” знижує витрати на газ, забезпечує реалізацію нових ресурсномістких варіантів використання блокчейну, ігор на основі C++ і раніше недоступних обчислень ШІ-моделей.

Запуск рішення став можливий після розгортання оновлення Nitro. Апдейт реалізував систему перевірки автентичності транзакцій за допомогою WASM-мов, а також дав змогу налаштовувати і компілювати AVM через сумісні інструменти.

В Offchain Labs зазначили, що Stylus потенційно розширює можливості створення застосунків на Arbitrum з приблизно 20 000 розробників на мові Solidity до мільйонів програмістів, які використовують Rust і C.

Інструмент забезпечує повну сумісність із традиційними EVM-контрактами та більш швидке виконання.

Для просування Stylus компанія проведе хакатон із винагородою в розмірі $20 000 у рамках заходу ETHGlobal NY. Команда також анонсувала програму грантів від Arbitrum Foundation на дослідження і розробку рішення.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK