Команда Ethereum запустила тестнет Holesky

Розробники Ethereum запустили загальнодоступну тестову мережу Holesky, яка замінить Goerli, що працює з 2019 року. Однак на старті команда зіткнулася з проблемами.

За словами дослідника Дідеріка Лоераккера, проблема викликана неправильною конфігурацією.

Holesky (Holešovice Testnet) отримала назву на честь залізничного вокзалу в Празі.

Новий тестнет призначений для обкатки рішень стейкінгу, оцінювання інфраструктури та протоколів. Для тестування децентралізованих застосунків, смартконтрактів та інших пов’язаних з Ethereum Virtual Machine функцій, як і раніше, буде використовуватися Sepolia.

Передбачається, що довгострокова підтримка (LTS) Holesky триватиме до 2027 року, наступного року настане закінчення терміну служби (EOL).

Під час телеконференції в серпні Парітош Джаянті з Ethereum Foundation повідомив, що розробники протестували роботу мережі за участю 1,4 млн валідаторів. Цей розмір кластера вони рекомендували зробити стартовим.

Goerli і Sepolia управляються меншою підмножиною валідаторів, ніж мейннет Ethereum, у якій на момент написання їхня кількість становить трохи більше 930 000. Деякі розробники вважали, що для тестової мережі кількість необхідно збільшити, розповів Джаянті CoinDesk.

“Ми не хочемо зіткнутися з проблемою масштабування, яка може виникнути насамперед у мейннеті”, – заявив розробник.

За його словами, більший розмір тестнету допоможе перевіряти рішення в більш жорстких умовах.

Іншою особливістю Holesky стане 1,6 млрд тестових ETH в обігу. У Goerli було встановлено ліміт у 120 млн goETH, що відповідає ринковій пропозиції другої за капіталізацією криптовалюти. Однак обмеження періодично ставало проблемою, збільшуючи вартість тестування застосунків.

Дату запуску нового тестнету розробники призначили на 15 вересня – річницю реалізації в Ethereum масштабного оновлення The Merge.

Нагадаємо, після міграції рік тому на алгоритм консенсусу Proof-of-Stake мережа стала екологічнішою, криптовалюта – дефляційною, але екосистема зіткнулася з низкою проблем.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK