Команда Telegram-бота Banana Gun викупила власні токени через помилку в смарт-контракті

Запланований на 11 вересня запуск нативного токена від торгового Telegram-бота Banana Gun провалився після того, як команда виявила помилку в смарт-контракті.

Токен BANANA мав полегшити розподіл між власниками доходів, отриманих унаслідок торгівлі через бот. Також передбачалося реалізувати функцію кешбеку і можливість спалювання монет, щоб компенсувати потенційне збільшення пропозиції.

8 вересня команда Banana Gun продала 2 млн токенів за 800 ETH ($1,2 млн) у межах пресейлу, у якому брало участь близько 800 гаманців. Початкова ціна становила $0,65.

Під час попереднього продажу не вдалося відфільтрувати кандидатів із білого списку від використання декількох гаманців для отримання більш ніж одного розподілу, але це було виправлено заднім числом.

11 вересня BANANA було запущено. Проєкт виділив 500 000 токенів і $325 000 у WETH для забезпечення ліквідності на децентралізованих біржах.

Спочатку вартість монети зросла до $7, а потім досягла піку в $8, за даними Dexscreener.

Ціна протрималася на цьому рівні близько години, перш ніж команда виявила серйозну проблему в смартконтракті токену. Через неї комісія в розмірі 4% не зараховувалася в казначейство протоколу, залишаючись у гаманці ініціатора транзакції.

Розробники ухвалили рішення продати всі токени зі скарбниці – близько 6,38 млн або 63,8% від загальної емісії, – щоб повернути ліквідність і реалізувати перезапуск.

Ця дія призвела до різкого падіння BANANA до $0,025.

Зараз команда Banana Gun проводить аудит нового смарт-контракту і обіцяє нарахувати токени власникам, які продали їх після помилки. Крім того, трейдери, які купили більше монет, ніж продали після просадки, отримають відшкодування в Ethereum.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK