L2-мережа Base від Coinbase відкрила вихідний код

Підтримувана Coinbase мережа другого рівня Base відкрила вихідний код смартконтрактів і репозитаріїв на GitHub.

«Одна з основних цінностей Base — відкрите створення. Ми вважаємо, що це має фундаментальне значення для створення ончейн-екосистеми, забезпечення обліковості та співпраці», — заявила команда.

Згідно з повідомленням, це рішення надасть проектам «збільшену прозорість у процесі розробки, розгортання та оновлення контрактів» в мережі.

В Base відзначили, що раніше розкрили методи управління ключами спільно з командою Optimism Foundation. Це було зроблено для зменшення ймовірності помилок і полегшення виявлення шкідливої активності.

«Відкритий вихідний код — це завжди перемога: розробники мають доступ до знань, можуть покращити те, що вже зроблено, і, в свою чергу, надихнути інших», —  підкреслила команда.

Вільний доступ до кодової бази дозволяє зловмисникам вивчати її у пошуках можливого вектора атаки. Тому проект закликав розробників і користувачів повідомляти про виявлені проблеми безпеки в рамках баунті-програми HackerOne від Coinbase. Винагорода за звіт сягає $1 млн в залежності від рівня загрози вразливості.

«Ми вдячні всім творцям, чий внесок допомагає нам розвивати і захищати екосистему», — заключила команда.

Біржа запустила програму в 2014 році. На момент написання було надіслано 722 повідомлення. Середня розмір виплат по 22 оцінених звітах становить $200. Це відповідає найнижчому ризику знайдених багів.

Публічний запуск Base відбувся в початку серпня. Розробники отримали можливість використовувати протокол ще 13 липня. 

Через добу після відкриття широкого доступу до мережі вона піднялася на п’яте місце рейтингу за обсягом заблокованих коштів серед L2-рішень.

Менш ніж за тиждень корпорація Coca-Cola випустила серію незамінюваних токенів під назвою «Шедевр» (Masterpiece) в мережі другого рівня Base.

24 серпня розробники платформи Base представили план переходу на децентралізовану модель, що передбачає кілька технічних апгрейдів і усунення єдиної точки відмови.

Нагадаємо, у вересні розробники Base представили систему безпеки Pessimism, призначену для підвищення захисту сумісних з OP Stack та EVM протоколів.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK