LBRY відновить судовий позов проти SEC

Блокчейн-стартап LBRY подав позов до окружного суду Нью-Гемпшира відносно рішення від 11 липня 2023 року.

LBRY has filed a Notice of Appeal against the SEC. pic.twitter.com/Zp9S0TP0Qw— LBRY 🚀 (@LBRYcom) September 7, 2023

У березні 2021 року Комісія з цінних паперів та бірж США (SEC) подала позов проти децентралізованої платформи для публікації контенту LBRY. Регулятор звинуватив LBRY у продажі незареєстрованих цінних паперів у вигляді токена LBC у рамках ICO на суму 11 мільйонів доларів.

За словами генерального директора стартапу Джеремі Кауфмана, агентство наочно продемонструвало свою наміру “нанести шкоду або знищити галузь криптовалют в США”.

У листопаді суд задовольнив позов SEC проти LBRY. Пізніше Комісія просила зменшити громадянський штраф для криптостартапу з 22 мільйонів доларів до 111 614 доларів, пояснивши, що проект не зможе виплатити початкову вимогу через “відсутність коштів” і “близький до припинення бізнесу статус”.

Деякі експерти провели паралелі з справою Ripple. Так, адвокат і викладач права Ендрю Россоу заявив, що вердикт у справі з LBRY може стати прикладом і для фінтех-компаній.

SEC і Ripple втягнуті в судовий спір з 2020 року. Комісія звинуватила фірму у незареєстрованому продажу цінних паперів у вигляді XRP на суму 1,3 мільярда доларів.

Проте в липні 2023 року суд Південного округу Нью-Йорка прийшов до висновку, що програмні продажі та інші розподіли токенів не є пропозицією та реалізацією інвестиційних контрактів. Після цього SEC подала апеляцію.

У серпні регулятор програв другу справу проти учасників криптоіндустрії — суд задовольнив прохання Grayscale Investments щодо конвертації випущеного компанією токена GBTC в ETF попри позицію Комісії.

Нагадаємо, після цього член Палати представників США Уоррен Девідсон просив відсторонити Гері Генслера з посади голови відомства.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK