Ledger імплементує функцію відновлення закритого ключа у Nano X

Виробник апаратних гаманців Ledger додасть послугу відновлення закритого ключа для пристрою Nano X. Інструмент під назвою Ledger Recover дозволить зробити резервну копію seed-фрази.

Анонсована послуга не буде обов’язковою для використання, користувач самостійно прийматиме рішення щодо того, чи хоче він оформити підписку на неї. Інструмент розбиває секретну фразу на три фрагменти, які у зашифрованому вигляді зберігаються у трьох інших сторін.

У разі необхідності власник отримує копію seed-фрази для відновлення доступу шляхом підтвердження особистих даних.

За даними Wired, послуга коштуватиме $9,99 на місяць, а кастодіанами виступатимуть Ledger, Coincover та EscrowTech. Доступ до інструменту матимуть жителі США, Канади, Великої Британії та ЄС.

У криптоспільноті негативно відреагували на запропоновану послугу. Користувач Reddit зауважив:

“Це буде катастрофа. Я не можу повірити, що виробник апаратних гаманців закликає зберегти seed-фразу онлайн і надати дані паспорта або ID”.

У 2020 році компанія зіткнулася з витоком даних. Тоді постраждали близько 300 000 користувачів. У мережу потрапили їхні номери телефонів й адреси.

“Розкриття секретної фрази та надання доступу до своїх документів для можливості відновити доступ — поганий запобіжний засіб”, — заявив представник платформи ImmuneFi Адріан Хітман.

Нагадаємо, що продажі апаратних гаманців зросли до рекордного рівня на тлі краху FTX.

Як безпечно зберігати криптоактиви редакція ForkLog UA розповідає в ексклюзиві:

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK