Ledger відклала запуск функції відновлення ключів до криптогаманця після шквалу критики

Виробник апаратного гаманця Ledger вирішив відкласти запуск скандальної функції відновлення seed-фрази після критики з боку спільноти. Із такою заявою виступив СЕО Ledger Паскаль Готьє.

Він заявив, що користувачі не зрозуміли особливості Ledger Recover та її переваги через погану комунікацію з боку команди. Паскаль зазначив, що розробники не впроваджуватимуть опцію до публікації її вихідного коду.

Втім, повністю відмовлятися від функції компанія не планує. У Ledger впевнені, що багато людей потребують можливості відновлення seed-фрази, тому що в іншому випадку вони обирають менш надійні методи захисту.

Він додав, що компанія підвищить прозорість та відкриє “якомога більше кодів ОС Ledger, починаючи з основних компонентів ОС, і Ledger Recover, яка не буде імплементована до завершення цієї роботи”. 

Нагадаємо, у травні компанія представила інструмент, що дозволяє створити резервну копію seed-фрази для відновлення доступу до пристрою Nano X.

Рішення про згоду на Ledger Recover користувач ухвалює самостійно. Опція розбиває секретну фразу від гаманця на три фрагменти, які в зашифрованому вигляді зберігають три різні сторони.

Цю функцію піддали значній критиці в спільноті. Користувачам не сподобалась можливість доступу до їхніх ключів третіх сторін.

Масла у вогонь підлило й те, що у службі підтримки Ledger вказали, що програмне забезпечення “завжди дозволяло отримати доступ до ключів”. Згодом твіт видалили.

Втім, Паскаль Готье вказав, що влада може через суд вимагати доступ до активам на гаманці Ledger, у якому реалізована функція Recover.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK