MetaMask запустила тестування кросчейн-проєкту Snaps

Розробники некастодіального гаманця MetaMask оголосили про початок відкритого бета-тестування протоколу Snaps, спрямованого на розширення додатка за межі EVM-мереж.

Snaps – це програмні модулі, які можна інтегрувати в гаманець для різних поліпшень або додаткової функціональності.

Завдяки оновленню з’явилася можливість налаштування кросчейн-мостів між блокчейнами, включно з біткойнами, Solana, Avalanche і StarkNet.

На першому етапі тестування MetaMask запустила 34 Snaps-додатки. Серед них є вже згадані міжмережеві протоколи, а також менш масштабні розширення, на кшталт внутрішнього чату або додаткових рівнів безпеки.

Усі Snaps створюють сторонні команди. Основна ідея ініціативи полягає в тому, щоб розробники могли безперешкодно завантажувати свої додатки в MetaMask.

“Ми створюємо відкриту платформу для інновацій і не беремо плату за публікацію Snaps. Ми також вважаємо, що інновації без обмежень є важливою умовою децентралізованої системи – жодних посередників”, – заявив керівник відділу з продуктів компанії Крістіан Монтоя.

Наразі у розробці різних доповнень для Snaps бере участь понад 150 проектів, підкреслили в MetaMask.

Раніше команда криптогаманця інтегрувала можливість “переведення в готівку” цифрових активів із виведенням на банківську карту або рахунок PayPal.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK