Міністр Гонконгу назвав Web3 «золотою можливістю» для міста

Міністр фінансів Гонконгу Пол Чан заявив про початок розвитку Web3-індустрії у межах міста. Він пообіцяв подбати про залучення інвестицій та очолити цільову групу з впровадження віртуальних активів.

За його словами, інтернет третього покоління знаходиться на стадії стартапу, утім, має величезний потенціал.

«Ми маємо йти в ногу з часом та використати золоту можливість для розвитку інновацій», — зазначив Чан.

Він наголосив на тому, що цифрові активи — невіддільна частина динамічного сектору Web3. Влада Гонконгу збирається залучити політиків, регуляторів та учасників крипторинку до спільної роботи над розвитком індустрії.

Посадовець додав, що протягом останніх місяців декілька інноваційних підприємств розглядали ринок Гонконгу як майданчик для відкриття бізнесу.

Згідно з оприлюдненим бюджетом на 2023-2024 роки, спеціальний адмінрайон Китаю виділить 50 млн HKD (~$6,4 млн) на розвиток Web3-екосистеми. Кошти будуть спрямовані на організацію масштабних семінарів, міжгалузеве співробітництво та заходи для молоді.

Нагадаємо, що Управління грошового обігу Гонконгу планує представити регламент регулювання стейблкоїнів на ринку протягом 2023-2024 років.

У Bloomberg заявили про «мовчазну» підтримку Китаю у прагненні Гонконгу стати криптовалютним центром. Водночас співзасновник біржі Gemini Кемерон Вінклвосс заявив, що наступний буллран на ринку цифрових активів розпочнеться з Азії. 

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK