NFT-проєкт Lucky Star запідозрили в екзит-скамі на $1 млн

9 жовтня розробники орієнтованого на невзаємозамінні токени проєкту Lucky Star Currency (LSC) імовірно провернули шахрайську схему, викачавши ліквідність на $1,1 млн. Про це заявили в CertiK.

За даними аналітиків, зловмисники викликали функцію “withdrawToken” у контрактах NFTMerge і AdwardCenter. У результаті вони вивели понад 3 млн LSC і конвертували їх у 1,1 млн BUSD через PancakeSwap.

Експерти дійшли висновку про екзит-скам, оскільки атакуючий обліковий запис є тим самим, що розгорнув контракт AwardCenter.

Lucky Star Currency позиціонувався як заснований астрологами криптопроєкт і пропонував послуги NFT-маркетплейса та “Центру винагород”. Стартап активно рекламували на китайському ринку через новинний застосунок Toutiao і Q&A-платформу Zhihu.

10 жовтня нібито представник ДАО проєкту написав у Telegram-каналі, що в ситуації винен сторонній хакер. Згідно із заявою, команда проводить розслідування і готує до розгортання нові смарт-контракти.

На момент написання офіційний веб-сайт Lucky Star Currency відключено.

Нагадаємо, у третьому кварталі втрати криптоіндустрії від зломів і шахрайств досягли $685,5 млн – на 59,9% більше від показника за аналогічний період минулого року.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK