Nodal Power залучила $13 млн для «майнінгу на смітті»

Американська компанія Nodal Power закрила початковий раунд фінансування на $13 млн для проєкту з перероблення метану, що виділяється на сміттєзвалищах, на поновлювану енергію, частину з якої використовують для майнінгу криптовалют.

Метан — це парниковий газ, що утворюється внаслідок розкладання органічних речовин. Він у 25 разів сильніше вловлює тепло, ніж вуглекислий газ, а його надлишок вважається однією з причин глобального потепління.

За допомогою нової технології Nodal Power буде «переробляти газ, що витікає, в генераторі» і отримувати додаткову електроенергію, знижуючи викиди CO2.

«Майнінг біткоїнів — це другорядний інструмент, який ми використовуємо, коли економіка мережі не така сприятлива. Наразі ми займаємося видобутком криптовалют тільки в наших дата-центрах», — розповів співзасновник компанії Метью Джонс у бесіді з Decrypt.

Наразі Nodal Power управляє двома електростанціями в США і планує відкрити третю на початку 2024 року, для якої й було виділено фінансування.

Перший і найбільший об’єкт здебільшого експортує поновлювану електроенергію в місцеве комунальне підприємство, другий – живить 500 майнінгових установок із продуктивністю 40 PH/s, розповів Джонс.

Новий дата-центр буде в точності копіювати свого попередника з точки зору потужностей і способів експлуатації.

Співзасновник CH4 Capital і прихильник «зеленої» енергетики Деніел Баттен нагадав про велику загрозу з боку сміттєвих звалищ для клімату. За його даними, близько 75% подібних підприємств не можуть продавати перероблену енергію в загальну мережу і використовують її на місці.

Згідно зі звітом KPMG, обсяг спалюваного метану в США і Канаді потенційно міг би забезпечити живлення всього блокчейну біткоїна.

Нагадаємо, майнінгова компанія Genesis Digital Assets відкрила новий «зелений» дата-центр у Швеції. Об’єкт потужністю 417 МВт розташований поруч із гідроелектростанцією. Передбачається, що підприємство використовуватиме екологічно чисту енергію від місцевого постачальника.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK
Exit mobile version