Nomad оголосив про перезапуск кросчейн-мосту після зламу на майже $200 млн

Команда протоколу Nomad заявила про перезапуск кросчейн-мосту, а також презентувала план відшкодування активів тим клієнтам, які втратили гроші внаслідок хакерської атаки у серпні.

За словами представників компанії, вони повністю оновили смартконтракти, провели аудит, запустили процес верифікації KYC/AML та тестують інтерфейс.

Згідно з планом повернення коштів, постраждалі клієнти мають надати персональну інформацію та адресу гаманця на платформі CoinList.

Після цього вони отримають soulbound-токен, який гарантуватиме повернення активів. У Nomad зазначають, що повернути їх у повному обсязі одразу вони не можуть. Відшкодування проходитиме поступово пропорційно до відновленої суми, яку вкрали хакери.

Нагадаємо, що невідомі зламали Nomad 2 серпня 2022 року. Скориставшись вразливістю у смартконтракті, вони змогли вивести активи. Сума збитків оцінюється у $190 млн.

Згодом аналітики Coinbase з’ясували, що у зловмисників були наслідувачі, які скопіювали експлойт і використали його для своєї вигоди. Команда протоколу запропонувала повернути вкрадені кошти за винагороду.

На момент написання зловмисники повернули кросчейн-протоколу ~ $38,8 млн.

Експерти PeckShield заявили, що з початку року хакери вкрали з криптоіндустрії $3,37 млрд. Це майже вдвічі більше, ніж за цей період минулого року.

Читайте біткоїн-новини ForkLog у нашому Telegram — новини криптовалют, курси та аналітика.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK