Обсяг спотової біткоїн-торгівлі на Binance скоротився на 57%

Криптовалютна біржа Binance очолила антирейтинг зі зниження спотової торгівлі біткоїном – з 1 вересня показник впав на 57%. Про це свідчить звіт K33.

Загальне значення для всіх платформ скоротилося на 48%. При цьому спотові обсяги біткоїна впали ще на 8% порівняно із серпневим п’ятирічним мінімумом.

Аналітики зазначили, що в авангарді падіння стоїть саме Binance, коли інші майданчики демонструють відносно стабільні показники.

На думку експертів, відставання Binance зумовлене затяжними судовими позовами з SEC і CFTC. Однак найближчий конкурент Coinbase, який також судиться з регулятором, у вересні зафіксував зростання спотової торгівлі цифровим золотом на 9%.

Незважаючи на зниження показників біткоїна, у K33 відзначили невелике ралі Ethereum і Binance Coin. За останні сім днів обидві монети зросли на 6%, торгуючись вище тритижневого максимуму.

Згідно зі звітом, деякі індикатори вказують на бичачий настрій серед трейдерів деривативами на Чиказькій товарній біржі. Минулого тижня спостерігалося зростання відкритого інтересу до біткоїн-інстурментів з боку активних учасників ринку на 19%. Однак показник для ETH впав на 17%.

Крім того, дослідники спостерігали значну розбіжність кореляції біткоїна з традиційними індексами S&P 500 і DXY.

За словами аналітиків, у 2023 році напрямок крипторинку багато в чому залежить від рішень щодо біткоїна-ETF і регуляторних настроїв.

Нагадаємо, за даними CoinMarketCap, у другому кварталі 2023 року сумарний обсяг спотової торгівлі на 20 провідних біткоїн-біржах скоротився на 36% – з $2,6 трлн до $1,66 трлн.

У вересні аналітик Маркус Тілен із Matrixport спрогнозував зростання домінування біткоїна, оскільки для багатьох відомих альткоїнів збільшуються ризики падіння цін.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK