Регулятор США подав до суду на Binance та Чанпена Чжао

Комісія з торгівлі товарними ф’ючерсами США (CFTC) подала до суду на Binance та очільника компанії Чанпена Чжао за нібито порушення правил торгівлі.

Зокрема, позов стосується трьох компаній – Binance Holdings Limited, Binance Holdings (IE) Limited і Binance (Services) Holdings Limited. За даними CFTC, вони задіяні у керуванні платформою.

Крім Чжао, скарга стосується колишнього директора з відповідності Binance вимогам законодавства Семюеля Ліма.

“Binance обробляла транзакції з товарними деривативами для громадян США з липня 2019 року по теперішній час. Програма комплаєнсу Binance була неефективною, і за вказівкою Чжао співробітники і клієнти Binance обходили засоби контролю комплаєнсу, щоб максимізувати корпоративні прибутки”, – говориться в заяві CFTC.

За даними регулятора, протягом “більшої частини відповідного періоду” біржа проводила недостатню перевірку особи власних клієнтів і не організувала належні процедури протидії відмивання грошей.

Апдейт:

Представники криптовалютної біржі Binance повідомили ForkLog UA, що протягом останніх двох років фірма збільшила штат з комплаєнсу зі 100 до 750 фахівців. Вони ретельно перевіряють користувачів та переконуються, що платформа не обслуговує громадян США, стверджують у компанії.

“Ми інвестували додатково $80 млн США у зовнішніх партнерів, зокрема KYC вендорів, моніторинг транзакцій, ринкову аналітику та інструменти для розслідування”, — наголосили у біткоїн-біржі.

У CFTC зазначили, що, незважаючи на обмеження глобальною платформою можливості користування нею для громадян США, Binance консультувала своїх американських VIP-клієнтів щодо методів ухилення від контролю комплаєнсу на біржі.

За словами регулятора, компанія нібито намагалася приховати “справжній обсяг та операції”. Дії платформи CFTC вважає “умисним ухиленням від законодавства США”.

Реакція ринку

На тлі новин ціна біткоїну різко провалилася до рівнів близько $26 500.

біткоїн бінанс
Годинний графік BTC/USDT біржі Binance. Дані: TradingView.

Токен біржі BNB теж впав у ціні:

bnb binance ціна
Годинний графік BNB/USDT біржі Binance. Дані: TradingView.

Нагадаємо, ЗМІ неодноразово повідомляли про розслідування діяльності Binance з боку американської влади.

Крім того, американські сенатори висловили занепокоєння роботою платформи, а також запросили копії фінансових документів. У зверненні вони звинуватили біткоїн-біржу в ухилянні від американських регуляторів, обході санкцій, браку прозорості структури компанії та сприянні у відмиванні щонайменше $10 млрд.

У Binance звинувачення спростували. Втім, представники біржі припускали імовірність штрафів стосовно своєї діяльності від регуляторів США.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK