Сенатори США звернулися до СЕО Binance з вимогою розкрити фінансові звіти біржі

Сенаторка США Елізабет Воррен та її колеги Кріс Ван Холлен і Роджер Маршалл написали листа очільнику криптовалютної біржі Binance Чанпен Чжао. В ньому вони висловили занепокоєння діяльністю компанії, а також запросили копії фінансових документів.

У зверненні вони звинуватили біткоїн-біржу в ухилянні від американських регуляторів, обході санкцій, браку прозорості структури компанії та сприянні у відмиванні щонайменше $10 млрд.

«Оскільки мінімум інформації щодо фінансів Binance є у вільному доступі, це свідчить про те, що біржа є розсадником незаконної фінансової діяльності», — написали сенатори.

Посадовці попросили представників біткоїн-біржі надати їм копії фінансових звітів стосовно Binance та дочірніх компаній, починаючи з 2017 року. Сенатори також хочуть дізнатися, скільки клієнтів зі США користуються платформою.

Окрім того, представники американської влади запросили копії внутрішньої документації щодо дотримання законів з протидії відмивання грошей (AML) та фінансування тероризму (CFT), а також політики KYC.

Серед іншого, вони вимагають розкрити характер зв’язку між Binance та американським підрозділом — Binance.US.

«Пан Чжао стверджує, що Binance.US — абсолютно незалежна компанія. Це перегукується з твердженнями колишнього очільника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда. Він також заявляв про незалежність FTX.US від материнської компанії, але це виявилося брехнею», — йдеться у листі.

Сенатори у своїх звинуваченнях посилалися на матеріали різних ЗМІ. Зокрема нещодавно Reuters з’ясувало, що Binance таємно переказала $400 млн з акаунту американського підрозділу на рахунок торговельної компанії Merit Peak у 2021 році. Остання пов’язана з Чанпен Чжао.

Водночас видання Forbes звернуло увагу на раніше невідоме переміщення майже $1,8 млрд криптовалютної біржі Binance різним маркетмейкерам, включно з Alameda і Cumberland. 

Раніше сенатори США звинуватили біржу у зв’язках з Комуністичною партією Китаю.

Чанпен Чжао заявив, що FTX підкупила ЗМІ для FUD-атаки на Binance.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK