У Forbes провели паралелі між Binance і біржею FTX, яка зазнала краху

Видання Forbes звернуло увагу на раніше невідоме переміщення майже $1,8 млрд криптовалютної біржі Binance різним маркетмейкерам, включно з Alameda і Cumberland. 

За даними журналістів, з 17 серпня по 6 грудня власники USDC у мережах BNB Beacon Chain та BNB Smart Chain на суму ~$1,78 млрд залишилися без забезпечення.

У Forbes заявили, що біржа переказала ~$3,63 млрд з адреси забезпечення Binance USD (BUSD) та USD Coin (USDC) у мережах BNB на холодний гаманець. Через тиждень $1,85 млрд у BUSD надійшли назад.

Із залишку $1,025 млрд відправлено на адреси Cumberland. У Forbes зазначили, що транзакції можуть бути пов’язані зі звичайними OTC-послугами позабіржової торгівлі, які фірма надає третім сторонам.

Остаточно зниження балансу адреси забезпечення на $3,6 млрд було компенсовано лише через 3,5 місяці.

Дані: Forbes.

Окрім того, одержувачами коштів вважаються Amber Group, Alameda Research Сема Бенкмана-Фріда та засновник Tron Джастін Сан.

Дані: Forbes.

«Я глибоко розчарований тим, що Forbes продовжує писати безпідставні статті, втрачаючи довіру до себе», — підсумував ситуацію очільник Binance Чанпен Чжао у своєму Twitter.

У виданні зазначили, що такі операції ставлять під сумнів усю процедуру Proof-of-Reserves, яку провела біржа.

Також журналісти порівняли поточні виявлення переказів із ситуацією FTX перед банкрутством, а саме із використанням Alameda Research клієнтських коштів.

Окрім того, вони наголосили, що виведення 1,78 млрд USDC відбулося без відповідного скорочення пропозиції його аналога в мережах Binance.

Баланс забезпечення впав до нуля, що могло б призвести до проблем криптобіржі в разі масового закриття клієнтами депозитів, зазначили в Forbes. 

Дані: Forbes.

10 лютого NYDFS ініціював розслідування проти Paxos. Пізніше регулятор наказав фірмі припинити випуск пов’язаного з біржею стейблкоїну.

Нагадаємо, Binance представила платформу для відстежування аірдропів.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK