Reuters повідомило про відсутність консенсусу влади США щодо висунення звинувачень Binance

Влада США продовжує розслідувати можливе порушення законодавства щодо відмивання грошей та порушення санкцій з боку криптовалютної біржі Binance. Про це з посиланням на знайомі з ситуацією джерела повідомило Reuters.

За даними ЗМІ, прокурори, що займаються розслідуванням, не мають консенсусу щодо його результатів. Не всі з них вважають, що наявних доказів порушень законодавства США з боку Binance достатньо для висунення звинувачень, стверджують джерела Reuters.

Остаточне рішення ще не прийнято, зазначило видання.

Reuters пише, що у розслідуванні беруть участь три підрозділи Мін’юсту США — відділ з боротьби з відмиванням коштів та поверненню активів (MLARS), прокуратура Західного округу Вашингтону та група боротьби з криптовалютними злочинами (NCET).

У Binance назвали твердження у статті Reuters помилковими:

В матеріалі видання підкреслювало, що останнім часом Binance найняла багато колишніх співробітників різних державних агентств та правоохоронних органів США.

Стаття Reuters стосується розслідування, яке, за даними ЗМІ, розпочалося ще у 2018 році. Журналісти повідомляли, що влада США перевіряє Binance на дотримання законів про боротьбу з відмиванням грошей і санкційних обмежень.

У листопаді Reuters також писало про опрацювання біржею з 2018 року пов’язаних з Іраном транзакцій на суму $8 млрд, незважаючи на санкції США щодо країни. 

Останнє стало однією з причин закликів деяких представників української криптоспільноти щодо бойкотування Binance на тлі гіпотетичної інтеграції Binance Pay до застосунку «Дія». У Мінцифрі згодом повідомили ForkLog UA, що питання впровадження Binance Pay до державних сервісів «на даний момент не стоїть».

Щодо інформації про опрацювання біржею пов’язаних з Іраном транзакцій представники Binance сказали ForkLog UA, що громадянам країни та іранським організаціям заборонено відкривати акаунт або вести торгову активність.

Також вони зазначили, що не дивлячись на те, що “Binance.com не є американською компанією, ми активно блокуємо користувачів із регіонів, які потрапили під санкції, вимагаючи від усіх наших клієнтів повного проходження процедури KYC».

Стежте за ForkLog UA у Twitter та Facebook.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK