Підозрювану в організації криптовалютної піраміди OneCoin на $4 млрд екстрадували до США

Влада Болгарії екстрадувала на запит США свою громадянку Ірину Ділкінську, яку американський Мін’юст підозрює в організації криптовалютної піраміди OneCoin. 

За даними прокурорів США, Ірина очолювала юридичний відділ OneCoin. Вони висунули жінці обвинувачення у змові з метою шахрайства з використанням електронних засобів, а також у відмиванні грошей на суму $400 млн. Підозрюваній загрожує до 40 років за ґратами.

“Імовірно, Ірина Ділкінська дозволила OneCoin відмивати мільйони доларів незаконних прибутків через підставні компанії”, — заявив прокурор США Деміан Вільямс.

OneCoin заснувала Ружа Ігнатова зі своїми поплічниками у 2014 році у Болгарії. Монету рекламували як високоприбуткову криптовалюту.

Згідно з підрахунками Мін’юсту США, жертви шахрайської схеми втратили близько $4 млрд. Варто зазначити, що Ігнатову з 2017 року розшукують правоохоронці. З 2022 року вона входить до десятки найбільш розшукуваних ФБР осіб. За інформацію, яка допоможе розслідуванню, агентство пропонує винагороду у $100 000.

Нагадаємо, що у грудні 2022 року один із засновників OneCoin Карл Себастьян Грінвуд визнав себе винним у шахрайстві та відмиванні грошей.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK
Exit mobile version